Luftvärmepumpar

Med en luftvärmepump från Mitsubishi Electric får du en produkt som levererar kostnadsbesparande värme under vinterhalvåret och bekväm komfortkyla under sommarens varma dagar.

Din luftvärmepump tar energi från luften utomhus och omvandlar den till värme som sedan sprids i inomhusluften, även om utetemperaturen sjunker ner mot 30 minusgrader.

För varje kWh el den drar kan den avge upp emot 5kWh värme och på så sätt kan en luftvärmepump minska din uppvärmningskostnad rejält – i vissa fall med ända upp till 75 procent.

Med 5 års garanti kan du också känna dig trygg att du får hjälp av oss om du mot förmodan skulle få ett tekniskt fel på din pump – vi är auktoriserad verkstad åt Mitsubishi Electric och aldrig mer än ett telefonsamtal bort.

Vi hjälper dig givetvis inför din investering i en ny luftvärmepump från Mitsubishi med gratis hembesök och rådgivning från kunniga tekniker som tillsammans monterat tusentals luftvärmepumpar.

Utvalda Luftvärmepumpar

Här kan du se våra mest populära och sålda modeller

Mitsubishi HR-COOL

Nu har du möjlighet att med god driftsekonomi effektivt kyla ner ditt hus under de hetaste sommardagarna.

Komfortkyla för stuga och hem

Pris från

14 490 kr

Läs mer

Mitsubishi SUMO

SUMO är Mitsubishis starkaste, uthålligaste och mest funktionsrika luftvärmepump som värmer stora utrymmen även när det är -35C.

Mitsubishi Electrics flaggskepp

Pris från

24 900 kr

Läs mer

Mitsubishi Hero 2.0

HERO är värmepumpen som fulladdad med kraft och avancerade funktioner; WiFi, rörelsesensorer & Plasma Quad luftreningsfilter.

Ett smart och hållbart val

Pris från

23 900 kr

Läs mer

Mitsubishi Ninja

NINJA är en kraftfull luftvärmepump utvecklad, tillverkad och anpassad efter våra nordiska förhållanden med kapacitet ända ned till -35°C

Ett tyst och effektivt kraftpaket

Pris från

22 900 kr

Läs mer

Vanliga frågor

Här kan du få svar på de vanligaste frågorna vi får om luftvärmepumpar. Om du inte hittar svar på din fråga här kan du kontakta oss genom knappen nedan.

Kontakta oss

En luftvärmepump består av en utomhusdel som tar den värme som finns i luften (det finns värme i luften så länge det kan bli kallare utem så även vid -35° grader finns värme i luften) och en innerdel som blåser den varma luft i ditt hem. Ingen luft flyttas från utomhusdelen till inomhusdelen utan värmen bärs av ett köldmedium i ett kylsystem, precis som i ditt kylskåp – bara omvänt.

En luft/luft värmepump består av en utomhusdel som tar den värme som finns i luften och en innerdel som blåser den varma luft i ditt hem. Värmen flyttas mellan ytterdel och innerdel genom ett köldmedium, dvs ingen luft flyttas från utomhusdelen till inomhusdelen.

En luft/vatten värmepump har precis som en luft/luft en utomhusdel som tar värme från utomhusluften men innerdelen är kopplad till en ackumulatortank som värmer vatten och är för dig som idag har ett vattenburet värmesystem och söker en effektivare eller enklare lösning om du t.ex. har en el- eller ved-panna.

Det är ett utmärkt alternativ till bergvärme ifall området där du bor inte är lämpligt för den lösningen eller om du inte vill förstöra din trädgård vid djupborrning.

Vitvarufixarn Norr AB är auktoriserad verkstad för Mitsubishi Electric så du behöver aldrig blanda in någon annan utan ringer enkelt till oss om det mot förmodan skulle hända något under den 5-åriga garantitiden. Och givetvis är du en prioriterad kund hos oss även efter ditt köp när du handlar hos oss.

Givetvis kan du också ringa oss om du har en värmepump som går sönder även efter garantitiden gått ut.

Kontakta oss med uppgifter om hur er uppvärmning ser ut idag, vilken planlösning och yta (m3) ni tänkt värma upp så hjälper vi er att räkna fram hur mycket ni kan spara på att investera i en luftvärmepump från Mitsubishi Electric.

I en normal installation ingår väggstativ och 5-6 meters dragning av rörkanal, kylrör och eldragning. Inkoppling av el på befintligt uttag, säkerhetsbrytare eller kopplingsdosa ingår.

Om du behöver hjälp med framdragning av ny el från central kan vi hjälpa till att anlita elektriker mot en extra kostnad.

Nej, det är oftast mindre lönsamt att köpa en för stor värmepump både i inköp och då detta innebär att pumpen måste starta & stanna istället för att reglera temperaturen med varvtalet. Ring så berättar vi mer!

Nej, du kan inte slå av dina element även efter vi monterat en luftvärmepump.

En luft/luft värmepump ska ses som en tilläggsvärme och inte en grundvärme – dvs elementen bör vara påslagna med en lägre temperatur än luftvärmepumpen normalt levererar men ska kunna kliva in om det blir så kallt ute att luftvärmepumpen inte längre klarar av att utvinna värme ur luften eller om det skulle bli något tekniskt fel på luftvärmepumpen.

Om du köpt en luft/vatten värmepump finns det en backup i form av en el-patron i din innerdel som ser till att ditt system fungerar även om något av det ovan nämnda skulle inträffa.

Beroende på väderlek och snöförhållanden kan du måsta avfrosta utedelen på din luftvärmepump om den skulle isa igen. Vid omväxlande väder med snöfall kan tung snö lägga sig på värmepumpen som kan göra att is bildas och behöver tinas bort.

Du kan hitta vår broschyr om hur du tar hand om din luftvärmepump längre upp på sidan.
Där finns alla information du behöver om av-isning.

Att underhålla din luftvärmepump är avgörande för att säkerställa dess effektivitet och livslängd.
Regelbunden rengöring av filter och utedel minskar risken för mögelbildning och förbättrar pumpens prestanda, vilket ger dig större energibesparingar.

För pollenallergiker är det särskilt viktigt att byta luftreningsfilter inför pollensäsongen. Dessutom bör en omfattande rengöringsservice utföras av en tekniker var 2-3 år för att säkerställa att luftvärmepumpen fungerar optimalt och förebygga eventuella problem.

Du kan läsa mer om underhåll du kan utföra själv och ladda ner vår informationsbroschyr längre upp på denna sida.